به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ غیبت زهرا شوقی در برنامه «سیمای خانواده» شبکه یک تلویزیون برای بسیاری از مخاطبان سوالبرانگیز شده است. او حدود چهار سال اجرای برنامه را به عهده داشت. چندی پیش در تیتراژ پایانی برنامه «سیمای خانواده» بخشی از موسیقی فیلم «قصر شیرین» پخش شد که روابط عمومی برنامه، آن را خطایی ناخواسته خواند و توضیحاتی پیرامونش ارائه داد.
روابط عمومی برنامه اعلام کرد: به استحضار مخاطبان گرانقدر برنامه «سیمای خانواده» میرساند در ثانیههای پایانی برنامه ۲۱ مهر، بر اثر سهلانگاری و خطای فردی، بخشی از موسیقی یک فیلم سینمایی ایرانی پخش شد که در آن حدود شرعی رعایت نشده بود. مسئولان برنامه در بدو اتفاق متوجه این اشتباه شده و ضمن برخورد جدی با عامل این سهلانگاری، راه اشتباه مجدد را بستند. به این وسیله از مخاطبان و همراهان همیشگی «سیمای خانواده» برای این اشتباه عذرخواهی مینمائیم.
مدیران شبکه گویا بعد از بیانیه عذرخواهی، دست به تغییر عوامل برنامه «سیمای خانواده» زدند.
زهرا شوقی مجری «سیمای خانواده» در رابطه پیوستن به این برنامه و تفاوت فصلها اظهار داشت: حدود شش یا هفت سال پیش، من به مدت چهار سال با آقای نیلی، تهیه کننده سابق برنامه همکاری در برنامه «سیمای خانواده» را آغاز کردم. شروع فعالیت من در شبکه یک با این برنامه بود. در آن زمان، مدیر گروه آقای شریعتپناهی بودند. پس از جلسات گفتوگو با مدیر گروه و تهیهکننده، به توافق رسیدیم که من همکاری خود را آغاز کنم.
وی افزود: در سری جدید برنامه نیز، مدتی پیش، دوباره به دعوت آقای نیلی به این برنامه بازگشتم. اما این بار جلسهای با مدیر گروه برگزار نشد و فقط به دلیل شناخت قبلی از تهیه کننده و تجربه چند سال همکاری مشترک، این پیشنهاد را پذیرفتم. با اخلاق و سلیقه ایشان آشنا بودم و احساس میکردم میتوانیم همکاری موفقی داشته باشیم، چرا که تیمی که چند سال بدون چالش و محترمانه کار کرده، میتواند دوباره موفق عمل کند.
شوقی در رابطه با تفاوت فصلهای برنامه تصریح کرد: تفاوتهای زیادی میان سری قبلی و این سری از «سیمای خانواده» با تهیه کنندگی آقای نیلی وجود دارد، با وجود آنکه مجری، تهیهکننده و حتی تجربه کاری همان است. آنچه تغییر کرده، مدیریت است. تفاوتی که اکنون در «سیمای خانواده» میبینید، ناشی از سلیقه و ذائقه مدیران جدید است. در حال حاضر تصمیم بر این است که کارشناسان فقط در حوزه روانشناسی حضور داشته باشند، در حالی که خانواده مفهومی فراتر از این مباحث دارد.
دیدگاه و سلیقه مدیران متفاوت بود
وی در ادامه افزود: من به دلیل تجربه کاری موفق با تهیه کننده مجددا این همکاری را پذیرفتم، به امید اینکه بتوانیم برنامه بهتری نسبت به گذشته به بیننده ارائه کنیم. اما متأسفانه دیدگاه و سلیقه مدیران متفاوت بود و به همین دلیل پس از تغییر تهیه کننده و گروه تولید احساس کردم نمیتوانم با تیم جدید همراه باشم. به همین خاطر از این برنامه خداحافظی کردم، چرا که احساس میکردم اجرای من آسیب میبیند و تصمیم گرفتم در فرصتی بهتر مجدداً روی آنتن حاضر شوم.
برای لباسهایم هزینه میکنم
شوقی در رابطه با تاثیر نحوه لباس پوشیدنش بر روی مخاطب گفت: من بازخورد درباره تنوع پوششم را از بسیاری از مخاطبان عزیز دریافت کردهام. پیامهایی داشتم مبنی بر اینکه لباسهایم از کجا تهیه شده، چقدر پوشیده و خوشرنگ هستند و چقدر در دکور برنامه جلوه دارند. این محبت مردم همیشه برای من ارزشمند بوده است. من جزو مجریهایی هستم که برای لباسهای اجراییام هزینه میکنم، چون نگاه مخاطب برایم مهم است. در شرایطی که شبکههای مجازی و ماهوارهای با ظاهری جذاب حضور دارند، میخواهم در چارچوب رسانه ملی، لباسی مناسب، پوشیده و در شأن مخاطب داشته باشم.
وی افزود: البته در سالهای گذشته این بازخورد مثبت را نه فقط از مخاطب که از مدیران هم میگرفتم. با این حال، همچنان به اصول خود پایبندم. برایم مهم بود که در «سیمای خانواده» لباس مناسب بپوشم تا نشان دهم یک خانم خانهدار و یک مادر میتواند در کنار تمام مشغلههایش خوشپوش باشد و حال خوب خود را به همسر، فرزندان و خانواده منتقل کند.
این مجری در رابطه با ویژگی های لازم برنامه خانواده محور اذعان داشت: از نظر من برنامه های خانواده محور و برنامهای مثل «سیمای خانواده» نباید فقط بر موضوعاتی مثل فرزندآوری یا ازدواج متمرکز شود. تأکید میکنم این موضوعات بسیار مهم هستند، اما نباید تنها محور برنامه باشند. ما باید مادران سالم، بانشاط و باانرژی داشته باشیم. حضور روانشناس، نمایش زندگی زوجهای موفق و نمایش فضایی زیبا و متنوع در برنامه ضروری است.
«سیمای خانواده» نباید فقط بر موضوعاتی مثل فرزندآوری یا ازدواج متمرکز شودوی افزود: خانه باید رنگ و بوی زندگی داشته باشد. تصور کنید هر روز وارد خانهای شوید که مادر فقط نشسته و صحبت میکند. این یکنواختی کسلکننده است. اما وقتی وارد خانه شوید و بوی قرمهسبزی بپیچد یا ببینید که چینش وسایل خانه تغییر کرده، این تغییرات حال آدم را خوب میکند. برنامهای مثل «سیمای خانواده» باید این حس را منتقل کند.
این مجری راجع به استوری که در رابطه با تغییر تهیه کننده «سیمای خانواده» گذاشته بود گفت: من استوری خانم یاوری را استوری کردم. بله، تیم تولید قبلی مدتی است که تغییر کرده و طبیعتا گروه جدید بر اساس نظر و سلیقه جدید کارشناسان و مهمانان خود را دعوت می کنند.
وی در رابطه با تغییر کارشناسان و چگونگی حفظ ارتباط مخاطب با برنامه تصریح کرد: این سوال هم به ذائقه مدیران باز می گردد. در حال حاضر اکثر کارشناسان، کارشناس سواد رسانه و تسهیلگر ازدواج هستند. هم سوادرسانه و هم تسهیلگر ازدواج واجب هستند؛ اما نه به این صورت که هفت روز هفته به آن بپردازیم. متاسفانه سبک کارشناسان ما شبیه به هم شده است. کافیست پانزده روز برنامه را تماشا کنید و ببینید چقدر جملههای تکراری می شنوید.
شوقی پیرامون سوال درباره تمام شدن عمر «سیمای خانواده» بیان داشت: عمر این برنامه تمام نشده، چون خانواده هیچوقت تاریخ انقضا ندارد. بشر برای تشکیل خانواده و تکامل خلق شده است. رسالت چنین برنامههایی، کمک به تحکیم خانواده و ایجاد حس نشاط و امید در فضای خانه است.
برنامهها فقط برای یک سلیقه خاص تولید میشوند
وی افزود: متأسفانه در حال حاضر برنامهها فقط برای یک سلیقه خاص تولید میشوند و این اشتباه بزرگی در رسانه است که باعث ریزش مخاطب میشود. موفقیت زمانی حاصل میشود که تمام سلیقهها در چارچوب رسانه ملی و با خلاقیت پوشش داده شوند. این کار شدنی است و سالها بهدرستی انجام شده است. اگر مدیران از سلایق شخصی فاصله بگیرند و به خواست همه مخاطبان توجه کنند، امکان برنامهسازی موفق وجود دارد.
شوقی در رابطه با فعالیت فعلی خود اذعان داشت: من چند پیشنهاد برای کارهای تلویزیونی دارم، اما به دلیل مشغله فراوان، تا پایان سال قادر به پذیرش کار جدید نیستم. با این حال، اگر شرایط فراهم شود، در سال جدید تصمیمگیری خواهم کرد.
این مجری تلویزیون در رابطه با اجرا در تلویزیون گفت: من خود را مدیون رسانه ملی میدانم، چرا که اینجا مدرسه، دانشگاه و آموزشگاه من بوده است. به همین دلیل، هر زمان که مقابل دوربین باشم، انصاف را رعایت خواهم کرد و حرف دل مردم را میزنم. برای من مهم است که اجرایم مورد پسند عموم مردم باشد. هیچوقت نخواستهام نسخهای برای دیگران بپیچم، بلکه همیشه با مخاطب تعامل داشتهام و نظراتشان را جویا شدهام.